уторак, 17. април 2012.

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Христос васкре из мртвих, смрћу смрт уништи и свима у гробовима Живот дарова! Тим речима и том песмом Црква слави најрадоснији празник васцелог рода људског - Васкрсење Христа Спаситеља. Ове године имали смо прилику и част да видимо како Христос васкрсава у лепоти нашег храма, па и у душама и срцима свих оних младих Глогоњаца, младих жељних радости, среће, заједништва и љубави.

Свима топло захваљујем што су се у оноликом броју одазвали и најпре били на Врбици, литији за децу на Лазареву Суботу која ће, надамо се, постати нова традиција у Глогоњу за све младе и старије родитеље и њихову децу. Било је око три стотине оних озарених срећом и радошћу.

Такође се топло захваљујем свима онима који су били у нашем храму за Велики Четвртак и Велики Петак при побожном читању Страсних (Страдалних) Јеванђеља), изношењу Плаштанице и Опела. Највише се топло захваљујем и свима који су срцем, душом и ногама били на Васкршњој литији у поноћ, у ноћи уочи Васкрса. Уједно молим за опроштај за мало бржи темпо.

Овим најављујем и могућност да ускоро започнем и одржавање Православних трибина за младе као и објављивање краћих Правила понашања како у храму тако и при обредима (крштењима, опелима, венчањима), са надом да ћете књижицу тих Правила радо набављати и читати.

Овим путем позивам све моје Глогоњце и Глогоњке да све фотографије које су сликали пошаљу на мој лични е-маил ivce970@gmail.com како бисмо исте поставили и на наш сајт. Слике које имам ускоро ће бити постављене.

Свештеник Иван Делић
парох глогоњски

1 коментар: