петак, 15. јун 2012.

НАСТАВАК ИЗГРАДЊЕ ХРАМА У ГЛОГОЊУ

Велика је ствар, велика част и велика Благодат бити православни свештеник. Пастир душа људских. Свештенослужитељ. Велика част дата нам од Бога да приносимо Његово Пресвето Тело и Часну Крв за спасење наше и свих људи Божијих.

Ипак, многи од нас имају једну муку. Ту муку, тај подвиг знају добро сви они који као православни свештеници служе на Западу. Муку звану - служење у изнајмљеним или уступљеним римо-католичким храмовима, обичним кућама и просторијама. Муку да се на Богом дарован начин од таквог стања дође у стање служења Свете Литургије као врхунца свих служби Богу нашем у Православном храму. Многи од оних који су искусили ту муку на својим парохијама нису дожвели да им се та мука прекрати, да им Господ оствари жељу срдаца и бића њихових. Да на парохијама саграде православни храм и да служе у њему.


Ту муку доживели смо и још увек доживљавамо ми, православни Глогоњци. Ипак, милошћу Божијом дошло је време да кренемо даље. Пре око годину и по Преосвећени Владика наш, Његово Преосвештенство Епископ банатски Никанор, освештао је темеље нашег будућег храма.

У међувремену смо набавили комплетан материјал за даљу изградњу храма а све до недавно је изградња била под знаком питања и очекивања јер су недостајала средства како би се радови наставили.

Ако Бог да, од понедељка, 18. јуна, на дан Преп. Петра Коришког, наставићемо и, вероватно до краја године, завршити радове на храму.

Радове ће изводити грађевинска фирма из Падине са сличнм квалитетом са каквим је изграђен темељ, уз помоћ многих наших Глогоњаца.

Овим апелујем на све Глогоњце и Глогоњке да се придруже нашем труду. Било кафом, питама, кифлицама, лепом речју подршком, додавањем цигли, превлачењем колица са малтером, на било који начин.

Фотографије са наставка изградње и досадашњег тока изградње храма имате овде.
Ваш парох

Нема коментара:

Постави коментар